5 tips voor een leuke kerstvakantie in Genk

Tanith Van Damme

Brrrrrrr….het is niet omdat het de koudste periode van het van het jaar is, dat het niet plezant kan zijn om buiten te komen tijdens de kerstvakantie.  Integendeel, Genk pakt ook dit jaar uit met enkele leuke evenementen tijdens de vakantie. Van schaatsen in het hartje van de stad tot een groot feest op oudejaarsavond en een gezellig kerstcircus. Wedden dat je je niet verveelt? 

 

1. Schaatsen, schaatsen en schaatsen

 

Genk schaatst

Op de Grote Markt in Genk kan je drie weken lang terecht voor uren schaatsplezier. Je viert je schaatskunsten bot op de grote piste, en daarna drink je een heerlijke kop warme chocolademelk in één van de omliggende chalets of in het wintercafé. Schaatsen kan je trouwens ter plaatse huren. En glijden maar!

MEER INFO

2. Shoppen, shoppen en shoppen

 

eindejaar genk
 

Wie in Genk komt kerstshoppen, geniet van een cosy winters sfeertje. Er is heel wat variatie: zo vind je leuke pop-ups in de Molenstraat, een lekker warme kerstsfeer in Shopping 1 én grote ketens op het Stadsplein.  Leuke extra: de winkels zijn open op zondag 16 december, 23 december en 30 december.

MEER INFO

3. Party like it’s 2019

 

new year's bang

Van oud op nieuw tellen we in Genk af op de Fruitmarkt. Ambiancemaker van dienst is coverband Coco Jr. & The All Stars. Deze bekende topgroep brengt vanaf 23 uur bekende hits en telt samen met het publiek af naar 2019. Een topdj brengt de sfeer erin vanaf 21.30 uur. Om middernacht is er een bijzonder aftelmoment.

MEER INFO

4. Nostalgische winteravonden

 

winteravond

Tijdens Winteravonden in Bokrijk keer je terug in de tijd op een nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Een licht- en vuurparade baant zich een weg doorheen het museum en als de avond valt op de vrijdagen en zaterdagen, wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk.

MEER INFO

5. Dolle circuspret

 

circus
Voor de vierde keer op rij komt het grote Limburgse Kerstcircus naar Genk. Zin in twee uur circusplezier voor het hele gezin, en dat alles gegoten in een wonderlijke kerstsfeer? Koop dan zeker een kaartje!

MEER INFO