De Stadsfabriekjes: hippe plekjes in Genk

Kristien Mandervelt

logo stadsfabriekjes

Stadsfabriekjes zijn creatieve (maak)bedrijfjes die gerund worden door ondernemende Genkenaren. Genk wil inzetten op creatief en kleinschalig ondernemerschap, vooral in het stadscentrum. Op deze manier helpt Genk mensen met goesting om te ondernemen en met een creatieve passie om hun eigen kleinschalig, micro-maakatelier uit te bouwen.

 

GOUDSKOOL

Leuk juwelenatelier van Jill Lenaerts. Je kan er terecht voor herstellingen en unieke stukken, speciaal voor jou gemaakt. Locatie: Molenstraat 16. 

MEER INFO

goudskool juwelen

 

SINON STORE

Een atelier waar nieuwe en oude meubelen en objecten op een creatieve manier een tweede leven krijgen. Locatie: Molenstraat 5.

MEER INFO

fabriek

 

GENKSE SHTIJL

Genkse Shtijl  is een designwinkeltje waar je allerlei producten kan kopen met een Genks tintje: sweaters, t-shirts, badslippers, gsm-hoesjes en petten. Alles mooi voorgegeven maar telkens met een grappig Genks accent. Locatie: Molenstraat 9C.

MEER INFO

Genkse Shtijl

 

US

Unieke concept store van mode-icoon Zoë Beckers waar dames tussen 18 en 40 terecht kunnen voor persoonlijk stijladvies, coaching en betaalbare kwaliteitsvolle collecties. Daarnaast bieden zij bijzondere Koreaanse mode aan. Locatie: Stadsplein 30.

MEER INFO

us store

 

PRINT CITY

Gepersonaliseerde textiel én leuke workshops rond textielbedrukking. Locatie: Molenstraat 35.

MEER INFO

print city

 

BOOST BAR

Hippe groenten- en fruitbar en healthy food-belevingsconcept waar gezonde voeding centraal staat. Met haar speciale shakes en smoothies en supergezonde bowls zorgt Ingrid ervoor dat je voldoende vitamientjes binnenkrijgt om de dag vol energie door te komen. Locatie: Stationsstraat 49.

MEER INFO

boost bar