Top 5 speeltuinen

Ine Nemeth

1. Astronomische speeltuin in Kattevennen

De nieuwe speeltuin in Kattevennen heeft de vorm van een 'astronomische speelcirkel'. Deze eyecatcher met een diameter van 25 meter past volledig in thema 'Cosmic Adventure' en biedt voor elke leeftijd wat wils. De allerkleinsten kunnen spelen in een huisje, op de glijbaan of op één van de klim- en klauterrekken. Voor jonge durvers zijn er spectaculaire net- en klimconstructies en leuke schommels.

speeltuin

2. Nieuwe speeltuin in het Heempark

In het Heempark, een klein parkje tussen het Molenvijverpark en Kattevennen, werd een natuurlijke speeltuin geïnstalleerd. Voor de allerkleinsten is er een minispeelweide met een taludglijbaan en een verstophoekje. De oudere kinderen kunnen zich uitleven op een hoogteparcours. In een gedeelte van de geitenweide staat een uitkijktoren met een mooi panorama op het Heem- en Molenvijverpark.Speeltuin Heempark

3. Schommel en glijbaan in het centrum

In het centrum werden twee leuke spelinstallaties toegevoegd: zo glij je nu van de trappen van het stadhuis en schommel je gezellig heen en weer dóór de fonteinen op de Grote Markt. Shoppen en spelen: waarom zou dat niet samengaan?

4. Binnenspeeltuin ’t Speelmijntje op C-mine

speelmijntje tekening

 

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen zich op een regendag volop kunnen uitleven? ’t Speelmijntje in Genk heeft alles in huis om kinderen van 1 tot 12 jaar een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Springen, klauteren, glijden en kruipen: hoera! En de ouders? Die praten gezellig bij met een lekker kopje koffie.

5. Grootste openluchtspeeltuin van het land in Bokrijk

In Bokrijk vind je de grootste gratis speeltuin van het land! Een gigantische schommel, een doolhof, een dradencirus, een glijmaran en megaglijbanen ... Je kids weten niet waar eerst kijken! Voor de kleintjes is er een heus kleuterkinderdorp (een miniversie van het Openluchtmuseum) én ze kunnen de mini-auto’s, de minigolf en de ponybaan uitproberen.

speeltuin bokrijk